Telefon: +386 2 300 3515
ECONO kolesarski center
Kako kolesariti tudi pozimi?
Pameten trenažer in aplikacija Zwift, navdušuje rekreativne kot tudi profesionalne kolesarje po celem svetu, posebej v zimskem času.
27 september, 2022Avtor
Ni komentarjev


Kako kolesariti skozi celo leto?

Zwift je aplikacija, ki je navdušila rekreativne kot tudi profesionalne kolesarje po celem svetu, posebej v zimskem času in v času Covid-19. Gre za resnično kolesarjenje, v katerem kolesarite v virtualnem okolju z resničnimi kolesarji s celega sveta. Vse skupaj poteka v udobju vašega doma, na pametnem kolesarskem trenažerju ki je povezan z aplikacijo Zwift. Z Aplikacijo Zwift boste v družbi kolesark in kolesarjev kolesarili po resničnih virtualnih cestah, ki jih ponuja aplikacija. Nekatere trase so povsem domišljijske, spet druge natančne kopije resničnih cest in poti s hribi in spusti.

Podatki o vaši moči, s katero vrtite pedala trenažerja, kadenci, hitrosti vožnje in srčnem utripu se prikazujejo na zaslonu. Hribi in spusti ustvarjajo realni vtis v virtualnem okolju kolesarske ceste po kateri kolesarite.

Po podatkih iz meseca junija tega leta, ima ZWIFT platforma že več kot milijon uporabnikov! Gre za pravo eksplozijo popularnosti, ki ji ni videti konca. Na ZWIFT-u boste našli vse kategorije kolesarjev od popolnih začetnikov do profesionalnih kolesarjev, triatloncev in drugih vzdržljivostnih športnikov, ki s pridom uporabljajo to tehnologijo za trening.

 
 

Kaj potrebujemo?

Velika prednost trenažerja v povezavi z aplikacijo ZWIFT je v odlični uporabniški izkušnji. Uporabljate lahko:

  • skorajda katerikoli trenažer. Mi smo za trenažer izbrali blagovno znamko ThinkRider, za katero smo ocenili, da za ugodno ceno zagotavlja visoko kvaliteto. Trenažer mora imeti povezavo ANT+ ali Bluetooth, odvisno katere senzorje uporabljate.

  • merilec moči,

  • senzor srčnega utripa,

  • senzor kadence,

  • Potrebovali boste tudi zaslon na katerem bo prikazana Zwift aplikacija. Aplikacija pa se lahko namesti tudi na pametne telefone, računalnike. Delovanje Zwift aplikacije lahko prvih 7 dni preizkusite brezplačno. Mesečna naročnina pa trenutno znaša 14.99€, če aplikacijo najamete

Zwift aplikacijo si boste hitro in enostavno naložili na računalnik ali mobilno napravo ter ustvarili uporabniški profil. Po namestitvi in ustvarjenem profilu boste aplikacijo povezali s senzorji na trenažerju in začutili boste kakšne užitke prinaša virtualno kolesarjenje, ki ga omogoča aplikacija ZWIFT.

 
 
27 september, 2022
Deli ta članek
Značke
Arhiv
Prijava za komentiranje