Telefon: +386 2 300 3515
ECONO kolesarski center
Kako lahko kolesarska industrija spremeni svet?
24 junij, 2022Avtor
Kako lahko kolesarska industrija spremeni svet?
Tomaž Bačun
Ni komentarjev


Kolo je enostavna rešitev za mnogo trenutno perečih problemov na svetu.

Kolesarji se s kolesi tako učinkovito borimo proti klimatskim spremembam, vedno večjim prometnim zamaškom, mobilnost je ugodnejša in dosegljiva za vse ter predvsem skrbimo za svoje zdravje!

Ena izmed osrednjih vrednot ekipe kolesarskega centra Econo je podpora posameznikom in organizacijam, ki s kolesi skrbijo za boljši jutri.

Kolesarji lahko tako vsakič ko kolesarimo pomagamo pri zmanjševanju našega ogljičnega odtisa, to je še dosti bolj očitno, če večino voženj z avtom nadomestimo s kolesom. Menjava iz avta na kolo prihrani 150g CO2 na prevožen kilometer, ob tem pa seveda ne smemo pozabiti na vse kolesarske kurirje in ostalo dostavo, ki jo je možno vršiti s kolesi v strnjenih centrih.

Samo en dan v tednu je potreben, da zmanjšamo količino CO2 v enem letu za pol tone, ob predpostavki da zamenjamo avtomobil za kolo ali se na pot odpravimo peš.

V strnjenih mestnih centrih, pa smo na kolesu tudi učinkovitejši in hitrejši kot z avtomobilom, ob tem pa nam ni potrebno skrbeti za iskanje parkirišča. Podatki pobrani od dostavljalcev hrane to potrjujejo tudi v praksi.

Kako lahko kolesarska industrija spremeni svet?
Tomaž Bačun24 junij, 2022
Deli ta članek
Značke
Arhiv
Prijava za komentiranje