Telefon: +386 2 300 3515
ECONO kolesarski center
Kakovostna kolesa za vsak žep
Blagovna znamka Romet izdeluje kolesa od 1949 in ima podobne začetke kot slovenska tovarna Rog, s tem da se je leta 1991 podjetje privatiziralo in sedaj izdela 400.000 koles na leto.
16 maj, 2022Avtor
Kakovostna kolesa za vsak žep
Tomaž Bačun
Ni komentarjev


Poljska blagovna znamka koles zgodbo začela podobno kot slovenski Rog.

Tako, kot je bil v Sloveniji priljubljen Rogov Pony, je Rometov model Wigry 3 na Poljskem žel podobno slavo. Značilen profil, dinamično pogonska luč in zadnje stojalo z vzmetnim loputom še vedno daje občutek nostalgije mnogim odraslim, za katere je bil ta model pogosto začetek njihove kolesarske avanture.


Blagovna znamka Romet izdeluje kolesa od 1949 in ima podobne začetke kot slovenska tovarna Rog, s tem da se je leta 1991 podjetje privatiziralo in sedaj delajo 400.000 kolesa na leto. 60% za svojo blagovno znamko 40%, za druge blagovne znamke iz Nemčije in ostalih delov Evpore. Njihova kolesa so po večino sestavljena iz komponent priznane blagovne znamke Shimano, katera skrbijo za varnost in udobje na kolesu.

Tehnologija, katero najdete na Rometovih kolesih

Hidroformiranje aluminija

Hidroformiranje aluminija

Visokotlačno olje se uporablja v procesu hidroformiranja za pridobivanje lahkih in močnih aluminijastih cevi z edinstvenimi oblikami.

flat mount disc

FLAT MOUNT DISC

Montaža zavornega čeljusti neposredno na okvir, brez uporabe adapterjev - omogoča zmanjšanje teže in poenostavitev zasnove povezave.

qr-rw

QR-RW

Tradicionalna objemka za vpenjanje koles, ki deluje s priročno ročico. Kolo lahko odstranite hitro in za odstranitev ne potrebujete orodja.

alu 6061 Lite

AL 6061 LITE

Lahka aluminijeva zlitina 6061, v kateri je bilo doseženo ugodno razmerje med maso in močjo zaradi procesa žarenja T6.

AL 6061 X-LITE

AL 6061 X-LITE

Sodobna aluminijeva zlitina, ki zaradi 30% povečane trdnosti omogoča uporabo cevi s tanko steno, kar še dodatno zmanjša težo okvirja.

Plus +

Plus +

Standardne pnevmatike s povečano prostornino in izboljšanim površinskim stikom s tlemi. Izboljša oprijem in blazinjenje kolesa.

Plus +

Boost

Pesta s povečano medosno razdaljo: 110 mm spredaj, 148 mm zadaj in 3 mm verižna linija pomaknjena navzven. Pozitivno vpliva na upravljanje s kolesom.

Plus +

Butted tubing

Senčenje cevi, kar pomeni spremenljiva debelina njihovih sten. To omogoča zmanjšanje teže okvirja, ne da bi zmanjšali njegovo trdnost in moč.

Inner cable routing

Inner cables routing

Kabli zavor, prestav in ostalih vodov so speljana znotraj okvirja, kar pomeni da jih je mogoče zaščititi pred zunanjimi pogoji in izboljša izgled kolesa.

Inner cable routing

Tapered headtube

Uporaba ležajev različnih premerov v glavi zmanjša težo tega elementa, hkrati pa poveča togost sprednjega dela kolesa in zmanjša negativne učinke preobremenitve.

Že veš kako izgleda proizvodnja koles?

Gorska kolesa

MTB - Gorska kolesa

Skupina koles Romet MTB je presek modelov, ki predstavljajo bistvo gorskega kolesarjenja iz segmenta vstopne ravni. Vse lastnosti koles so bile razvite tako, da čim bolj zvesto reproducirajo prednosti strojev iz športnega segmenta. Z analizo najpomembnejših strukturnih elementov z vidika kakovosti vožnje smo poskrbeli za najvišjo raven komponent v tej cenovni polici in dosegli izjemno vrednost za denar.


Kros kolesa

Kros kolesa

Zbirka krožnih koles je bila ustvarjena iz nič kot odziv na spreminjajoče se potrebe uporabnikov koles v tem segmentu. V tem primeru dinamika in hitrost ne pomenita potrebe po zmanjšanju udobja - nova geometrija okvirja zagotavlja zelo visoko stopnjo ergonomije in opazno udobje uporabe.


Trekking kolesa

Treking kolesa

Treking kolesa so zelo vsestranski tip koles z veliko uporabne dodatne opreme. Običajno so opremljeni z 28'' kolesi z ožjimi in manj profiliranimi gumami kot jih imajo gorska kolesa. Zaradi tega so treking kolesa primerna predvsem za kolesarjenje po asfaltiranih kolesarskih stezah in utrjenih makadamskih poteh. Okvirje odlikuje stabilnost, moderni izpadi ter senčeni in hidroformirani cevni profili.


Mestna kolesa

Mestna kolesa

Mestna kolesa so posebej oblikovana za kratke vožnje s srednje hitrim tempom po pretežno ravnih in asfaltiranih urbanih površinah. So zelo priročna in vsestranska za vsakodnevno uporabo od vožnje v službo, šolo, v trgovino, na pošto ali na tržnico. Z veliko dodatne opreme kot so blatniki, ščitnik verige, sprednja in zadnja luč, zadnji prtljažnik ter sprednja košara so mestna kolesa primerna za vožnjo v običajnih oblačilih in v vseh vremenskih razmerah.


Otročka kolesa

Otroška kolesa

Prvo otroško kolo je tako za otroka kot tudi za starša pomemben nakup. Mora biti lahko, udobno, varno in zanesljivo. Otroci hitro rastejo, zato se otroška kolesa razlikujejo tako po namenu kot tudi po dimenziji sprednjega in zadnjega kolesa. Na voljo so z 12'', 16'', 20'' ali 24'' kolesi.

Kakovostna kolesa za vsak žep
Tomaž Bačun16 maj, 2022
Deli ta članek
Značke
Arhiv
Prijava za komentiranje