Telefon: +386 2 300 3515
ECONO kolesarski center
Testiranje: E-kolo ECONO Pantera B C8 140
Pantera osvaja izziv Bellevue (Maribor) - Velika Kopa (Slovenj Gradec) in nazaj
20 december, 2023Avtor
Testiranje: E-kolo ECONO Pantera B C8 140
NikyG
Ni komentarjev


Malo poti je tako zahtevnih, ko gre za preizkus električnega kolesa, kot je zahtevna povratna pot Bellevue - Velika Kopa. Tako razgibana pot, s skupno 110 kilometri razdalje, 3000 višinskimi metri vzpona, razgibanim terenom po gozdnih poteh in po koreninah ter kamenju, so sanje vsakega pravega avanturista. Pred kratkim sem se z električnim kolesom ECONO Pantera B C8 podal na to neverjetno potovanje in rezultati niso bili nič drugega kot enostavno impresivni.

Statistika

110 kilometrov, 3000 metrov višine in 8,5 ure

Moja pot se je začela pod večinoma sončnim nebom, z obljubo pustolovščine v zraku. ECONO Pantera B C8 je bila pripravljena sprejeti izziv, oborožena z dvema zmogljivima baterijama s 720 Wh. Kolo se je izkazalo za zanesljivega spremljevalca, saj je bilo brez težav kos raznovrstnim terenom, s katerimi sem se spoprijel.

V enem dnevu sem prevozili kar 110 kilometrov in osvojil osupljivih 3000 višinskih metrov. ECONO Pantera B C8 je pokazala svojo moč na strmih klancih, zahvaljujoč robustnemu centralnemu motorju Bafang M510. Zmogljivost tega motorja na do 20-stopinjskem pobočju ni nič drugega kot izjemna, zato pomembno olajša vzpenjanje po tako zahtevnih hribih.

Kljub zahtevni poti sem bili prijetno presenečen nad učinkovitostjo baterije kolesa. Dve polni 720 Wh bateriji sta bili vse, kar sem potreboval za udobno vožnjo. Na koncu potovanja je celo 14 % kapacitete baterije še ostalo. To dokazuje odlično upravljanje energije Econo Pantera B.8, ki kolesarjem omogoča, da uživajo v pustolovščinah na dolge razdalje, ne da bi jih moralo skrbeti, da jim bo zmanjkalo energije.

Raziskovanje električnega kolesa Econo Pantera B.8: moč in vsestranskost na dveh kolesih

Uvod

Električna kolesa so spremenila naš način razmišljanja o kolesarjenju, saj ponujajo popolno mešanico moči pedal in električne pomoči. Med množico e-koles je zasijalo ECONO Pantera B C8, izjemno električno kolo, opremljeno z vrhunskimi komponentami. V tem blogu se bom poglobil v izjemne lastnosti, ki ECONO Pantera B C8 ločujejo od konkurence.

Centralni motor Bafang M510: močna sila zmogljivosti

Srce ECONO Pantere B C8 je njen močan osrednji motor Bafang M510. Ta motor zagotavlja kolesarjem brezhibno in robustno izkušnjo električne pomoči. Ne glede na to, ali se spopadate s strmimi klanci ali križarite po mestnih ulicah, motor Bafang M510 ponuja gladko in odzivno vožnjo. Z zmožnostjo premagovanja tudi 20° klanca ta motor zagotavlja, da imate vedno nadzor nad svojo vožnjo.

Polna moč: 100 % do 20 % baterije

Na ravni baterije med 100 % in 20 %, motor Bafang deluje na vrhuncu in zagotavlja brezhibno in robustno električno pomoč. Ne glede na to, ali vozite po ravni cesti ali se spopadate z zahtevnimi vzponi, vam ta motor zagotavlja moč, ki jo potrebujete pri premagovanju kateregakoli terena. To je serija, kjer lahko resnično sprostite polni potencial svoje ECONO Pantera B C8. Odzivnost in učinkovitost motorja sta vaša zaveznika, zaradi česar je vsak pritisk na pedala lahkoten.

20 % do 10 %: Rahla upočasnitev

Pri ravni baterije med 20 % in 10 %, vas motor Bafang ne zapusti. Namesto tega elegantno prilagaja svojo moč. Pri tem razponu boste opazili, da je moč motorja prepolovljena v primerjavi z njegovo polno zmogljivostjo. To zagotavlja, da lahko še vedno vzdržujete spoštovanja vreden tempo in se udobno odpravite domov, tudi ko se vaša baterija začne zmanjševati. Ta funkcija je zasnovana tako, da vas opozori, da je čas, da začnete razmišljati o svoji poti nazaj, in hkrati zagotavlja, da vas ob tem ne bo zapustila na cedilu, brez pomoči.

Pod 10 %: vklopi se način Super Eco

Ko raven baterije pade pod 10 %, motor Bafang preide v način, ki ga lahko imenujemo "Super Eco Mode". V tem načinu se pomoč motorja na vseh stopnjah giblje na približno 50 % tistega, kar bi običajno dobili v načinu Eco. To ima dva pomembna namena:

Varčevanje z energijo: Z omejevanjem moči v tem kritičnem območju motor pomaga ohranjati preostalo kapaciteto baterije. To vam omogoča, da izkoristite vse do zadnje kapljice energije in svojo vožnjo le še nekoliko podaljšate. Varnostna mreža: način Super Eco deluje kot varnostna mreža in zagotavlja, da imate vedno določeno raven pomoči, tudi ko je baterija tik pred izpraznitvijo. To je lahko rešilna bilka, če ste od doma oddaljeni dlje od pričakovanega.

Skratka, osrednji motor Bafang M510 v ECONO Pantera B C8 ni samo močan; je tudi vaš pameten in učinkovit spremljevalec na dogodivščinah z električnim kolesom. Njegovo niansirano upravljanje porabe energije zagotavlja, da kar najbolje izkoristite baterijo, kar vam omogoča, da uživate v daljših vožnjah, hkrati pa imate vedno nadzor.

                                                                              Slike so simbolične
Zmogljivost baterije 720 Wh: doživite avanturo

Baterija visoke zmogljivosti 720 Wh je hrbtenica ECONO Pantera B C8. Ta impresiven vir energije zagotavlja dovolj moči za daljše vožnje, v načinu ECO pa ponuja izjemno vzdržljivost. Kot že omenjeno, je z enim polnjenjem mogoče premagati impresivnih 52 km in premagati 1840 metrov nadmorske višine. To pomeni, da lahko porabite več časa za raziskovanje in manj skrbi za polnjenje kolesa.

Sprednje vilice in zadnji amortizer X-Fusion Tracer: gladek kot svila

Za tiste, ki hrepenijo po zahtevnih terenskih avanturah, je ECONO Pantera B C8 opremljena s sprednjimi vilicami X-Fusion Metric in zadnjim amortizerjem X-Fusion. S 160 mm giba, te komponente zagotavljajo prijetno in odzivno vožnjo, ter z lahkoto absorbirajo neravnine in neravni teren. To zagotavlja nadzor in udobje tudi na najzahtevnejših poteh.

Vgrajena potopna sedežna opora: udobje po meri

ECONO Pantera B C8 se ponaša z vgrajeno 170-milimetrsko potopno sedežno oporo, ki zagotavlja, da lahko enostavno prilagodite svoj položaj pri vožnji po svojih željah. Za višje kolesarje modela L in XL sprejmeta 190 mm potopno sedežno oporo. Ta stopnja prilagajanja zagotavlja, da lahko vozniki vseh velikosti najdejo svoje popolno prileganje, kar izboljša splošno udobje med dolgimi vožnjami.

Zavore Tektro M535: Zanesljiva zavorna moč

Varnost je najpomembnejša pri vožnji po brezpotjih in ECONO Pantera B C8 jo jemlje resno. To električno kolo, opremljeno z zavorami Tektro M535 s štiri batnimi čeljustmi, ponuja izjemno moč zaviranja. Dvoprsta zavorna ročica zagotavlja nadzor in zaupanje, čeprav bi si nekateri kolesarji, kakor tudi jaz, morda želeli enoprstno ročico za daljših spustih.

Moč 36 zob: doseganje večje hitrosti

Sprednji zobnik s 36 zobmi na ECONO Pantera B C8 je dobesedno biser, ko gre za doseganje višjih hitrosti. Skupaj z zmogljivim osrednjim motorjem Bafang M510 ta nastavitev kolesarjem omogoča, da z malo truda dosegajo hitrost do 25 km/h. Z več truda in brez pomoči motorja, pa lahko dosežejo hitrosti tudi preko 30 km/h. 36 zob na sprednjem zobniku pa je zlata sredina med doseganjem višje hitrosti in premagovanje strmejših klancev.

Zaključek

Električno kolo ECONO Pantera B C8 je pravi čudež sodobnega inženirstva, ki zagotavlja moč, vsestranskost in zmogljivost v elegantnem paketu. Z robustnim motorjem Bafang, visoko zmogljivo baterijo in vrhunskimi komponentami, je pripravljen za spopadanje z najzahtevnejšimi potmi z zagotovljenim udobjem in nadzorom. Čeprav obstaja nekaj pomislekov glede dolžine gonilke in izbire pnevmatik, Econo Pantera B.8 ostaja izjemna izbira za kolesarje, ki iščejo vznemirljive pustolovščine na dveh kolesih.

Testiranje: E-kolo ECONO Pantera B C8 140
NikyG20 december, 2023
Deli ta članek
Arhiv
Prijava za komentiranje