Spletna stran je še v izdelavi! 

Kako deluje sončna energija?

S pomočjo sonca, vaše sončne celice začnejo proizvajati elektriko. Čez dan lahko celice proizvedejo več energije, kot jo potrebujete in ta višek energije se shrani na zalogo v baterije s hibridnim pretvornikom. Zvečer in ponoči, ko ni sonca bo vaš dom uporabil električno energijo shranjeno baterijah.

Clarico-Picture
Poraba shranjene sončne energije,    Poraba sončne energije,   Proizvodnja sončne energije

Značilnosti električnih komponent

Življenje zunaj električnega omrežja zahteva, več planiranja in prilagodljivosti za nadzor nad potrebami električne energije. Econo ponuja inovacije, ki omogočajo vgradnjo sončnih celic z vrhunskim sistemom za shranjevanje energije. Zagotavljajo svobodo in neprekinjeno oskrbo s energijo. - od sonca do stikala. Za to potrebujete:

Sončne celice

BISOL Premium fotonapetostni moduli so poznani po odličnem delovanju, vrhunski kakovosti, visokih energijskih izplenih in po zanemarljivi degradaciji.

Preglej ponudbo 

Nosilne konstrukcije

Nosilne konstrukcije so odvisne od proizvajalca sončnih celic. Inovativne nosilne konstrukcije BISOL EasyMount ponujajo pametne rešitve za vsako vrsto strehe.

Preverite ponudbo 

Inverter

Pretvori energijo proizvedeno iz sončnih celi, ter energijo shranjeno iz baterij v enofazno omrežno napetost 230V(AC), s pomočjo katere boste zadovoljili svoje potrebe po električni energiji.

Preglej ponudbo  

Baterije

Baterija namenjena za shranjevanje energije pridobljene iz sončnih celic. Imajo dolgo življenjsko dobo do 20 let in odlično ciklično vzdržljivost do 1200 ciklov.

Preglej ponudbo  

Brez priklopa do energije
Na ta način boste lahko na svojem vikendu ali počitniški hiši, katera nima priklopa na električno omrežje, pridobili električno energijo s pomočjo sončnih celic. Tako bo tudi vaša poraba električne energije 100% iz obnovljivih virov energije. 

Pogosta vprašanja

Kakšna je življenjska doba sončne celice?

Življenjska doba sončnih celic znaša približno 30 - 40 let. V tem času večina sistemov ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja, razen čiščenja (Prah, listje, sneg). Njihova življenjska doba  je na splošno odvisna od kakovosti uporabljenih sončnih celic in kakovosti celotne namestitve. 

Letno sončne celice izgubijo približno pol odstotka celotne zmogljivosti. Po 25 letih delovanja bodo kakovostne sončne celice še vedno delovali s skoraj 90-odstotno učinkovitostjo.

Koliko energije proizvede sistem sončnih celic?

Količina električne energije, ki jo proizvedejo sončne celice, je odvisna od treh dejavnikov:

  • učinkovitosti sončnih celic,

  • namestitve in usmeritve sončnih celic ter

  • količine sončne svetlobe,

ki neposredno pride na nameščeno površino sončnih celic. Pomagali vam bomo izbrati kapaciteto solarnega sistema glede na vašo porabo oziroma potrebe po električni energiji.

Kako senca vpliva na delovanje sončnega sistema? 

Pomembno je zmanjšati senčenje, ker sončne celice delujejo z optimalno močjo, ko je njihova celotna površina v celoti izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Sistem bo še vedno proizvajal energijo, če bo v senci, vendar se bo proizvodnja  energije zmanjšala.

Ali je potrebno vzdrževanje?

Ko je sončni sistem nameščen, ga ni potrebno vzdrževati. Priporočamo, da občasno očistite solarne celice in vizualno pregledate sistem. Na ta preprosti način boste zagotovili njihovo dobro delovanje.

Kako učinkovit je sistem pozimi?

Solarni sistem deluje na sončno svetlobo, ne na toploto. Pozimi je sončne svetlobe morda manj, zato je proizvodnja električne energije manjša.

Je sistem odporen na težje vremenske razmere? 

Da. Sončni kolektorji in pretvorniki so zasnovani tako, da prenesejo izpostavljenost vremenskim vplivom. Dobro prenašajo izpostavljenost ekstremnim vremenskim vplivom vključno z dežjem in močnim vetrom. Sončne celice zdržijo certificirano nominalno obremenitev 5400Pa kar je enakovredno toči debeline 25mm, ki pada s hitrostjo 83km/h. Vseeno pa se priporoča, da sončne celice zavarujete. 

Imate dodatno vprašanje?

Kontaktirajte nas in nas spoznajte. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja, poslali ponudbo ali podrobneje predstavili, kaj vam lahko nudimo!