Spletna stran je še v izdelavi! 

Reklamacije in vračila

Odstop kupca od pogodbe 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) nas morate kot kupec v roku 15 dni obvestiti (na econo@comtron.si), da odstopate od pogodbe in vrniti prejeto blago. Produkte morate vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Šteje se, da je odstop od pogodbe pravočasen, če je pošiljka oddana v navedenem roku. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. 
Kupcu bo povrnjena kupnina na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh, ko prejme prodajalec vrnjeno blago  s strani kupce, ki je odstopil od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah: 


  • O blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

  • O opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi kupčevega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

  • O dobavi  programske opreme in potrošnega materiala ter knjig v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oziroma varnostni pečat.


Prejet artikel mora vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Kupec artiklov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti vrnjenega blaga.

Odstop kupca od pogodbe za artikle iz kompleta 

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Kupec lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca. 

Reklamacije

Kupec oziroma partner lahko produkte reklamira, če nimajo lastnosti, ki jih je ponudnik oziroma prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila (stvarna napaka – 37. Člen Zakona o varstvu potrošnikov). V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo produkta, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko produkt v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj ne sprejemamo pošiljk kupcev z odkupnino.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali drugi družbi, ki je izvedla dostavo. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto ali enoto dostavne službe, ki vam je izročila pošiljko v enakem stanju, kot ste ga prejeli ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije oziroma pristojno dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacij rešena v najkrajšem možnem času.

Spolšni pogoji

Niste našli vašega odgovora. Morda najdete odgovor v splošnih pogojih poslovanja.

Preberite več

Imate dodatno vprašanje?

Odgovorli vam bomo na vaša vprašanja v najkrajšem možnem času.

Kontaktirajte nas