Telefon: +386 2 300 3515
ECONO kolesarski center

Kako deluje samooskrba z energijo?

S pomočjo sonca, vaše sončne celice začnejo proizvajati elektriko. Čez dan lahko celice proizvedejo več energije, kot jo potrebujete in ta višek energije se shrani na zalogo v baterije s hibridnim pretvornikom. Zvečer in ponoči, ko ni sonca bo vaš dom uporabil električno energijo shranjeno baterijah.

 Poraba shranjene sončne energije,  Poraba sončne energije,  Proizvodnja sončne energije

delovanje samooskrbe z enrgino

Značilnosti električnih komponent


Življenje, ki ga ne pokriva električno omrežje zahteva, več planiranja in prilagodljivosti za nadzor nad potrebami električne energije. Econo ponuja inovacije, ki omogočajo vgradnjo sončnih celic z vrhunskim sistemom za shranjevanje energije. To zagotavlja svobodo in neprekinjeno oskrbo z energijo. Za to potrebujete:Sončne celice

BISOL Premium foto napetostni moduli so poznani po odličnem delovanju, vrhunski kakovosti, visokih energijskih izplenih in po zanemarljivi degradaciji.

Preverite ponudbo

Inverter

Pretvori energijo proizvedeno iz sončnih celic, ter energijo shranjeno iz baterij v enofazno omrežno napetost 230V(AC), s pomočjo katere boste zadovoljili svoje potrebe.

Preverite ponudbo

Nosilne konstrukcije

Nosilne konstrukcije so odvisne od proizvajalca sončnih celic. Inovativne nosilne konstrukcije BISOL EasyMount ponujajo pametne rešitve za vsako vrsto strehe.

Preverite ponudbo

Baterije

Baterija namenjena za shranjevanje energije pridobljene iz sončnih celic. Ima dolgo življenjsko dobo do 20 let in odlično ciklično vzdržljivost do 1200 ciklov.

Preverite ponudbo

Brez priklopa do energije

Na ta način boste lahko na svojem vikendu ali počitniški hiši, katera nima priklopa na električno omrežje, pridobili električno energijo s pomočjo sončnih celic. Tako bo tudi vaša poraba električne energije 100% iz obnovljivih virov.  

Pogosta vprašanja

Življenjska doba sončnih celic znaša približno 30 - 40 let. V tem času večina sistemov ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja, razen čiščenja (Prah, listje, sneg). Njihova življenjska doba  je na splošno odvisna od kakovosti uporabljenih sončnih celic in kakovosti celotne namestitve. Letno sončne celice izgubijo približno pol odstotka celotne zmogljivosti. Po 25 letih delovanja bodo kakovostne sončne celice še vedno delovali s skoraj 90-odstotno učinkovitostjo.

Količina električne energije, ki jo proizvedejo sončne celice, je odvisna od treh dejavnikov:

  • učinkovitosti sončnih celic,

  • namestitve in usmeritve sončnih celic ter

  • količine sončne svetlobe,

ki neposredno pride na nameščeno površino sončnih celic. Pomagali vam bomo izbrati kapaciteto solarnega sistema glede na vašo porabo oziroma potrebe po električni energiji.

Pomembno je zmanjšati senčenje, ker sončne celice delujejo z optimalno močjo, ko je njihova celotna površina v celoti izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Sistem bo še vedno proizvajal energijo, če bo v senci, vendar se bo proizvodnja  energije zmanjšala.

Ko je sončni sistem nameščen, ga ni potrebno vzdrževati. Priporočamo, da občasno očistite solarne celice in vizualno pregledate sistem. Na ta preprosti način boste zagotovili njihovo dobro delovanje.

Solarni sistem deluje na sončno svetlobo, ne na toploto. Pozimi je sončne svetlobe morda manj, zato je proizvodnja električne energije manjša.

Da. Sončni kolektorji in pretvorniki so zasnovani tako, da prenesejo izpostavljenost vremenskim vplivom. Dobro prenašajo izpostavljenost ekstremnim vremenskim vplivom vključno z dežjem in močnim vetrom. Sončne celice zdržijo certificirano nominalno obremenitev 5400Pa kar je enakovredno toči debeline 25mm, ki pada s hitrostjo 83km/h. Vseeno pa se priporoča, da sončne celice zavarujete.