Splošni pogoji | Econo

Splošni pogoji

      Pogoji

      Splošni pogoji Spletnega informacijsko-trgovskega portala www.econo.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov elektronskega poslovanja. S Spletnim informacijsko-trgovskim portalom upravlja družba Comtron d.o.o., ki je tudi ponudnik elektronskega poslovanja. Ob registraciji v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje portala www.econo.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

      COMTRON d.o.o, informacijsko komunikacijska tehnologija je eno vodilnih računalniških podjetij v Sloveniji, s sedežem v Mariboru. Registrirano je pri Temeljnem sodišču v Maribor pod štev. reg. vložka 1/1055-00 in dokapitalizirano v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah, za opravljanje sledečih dejavnosti:

      • inženiringa in consultinga za področje informacijskih sistemov,

      • vzdrževanja informacijskih sistemov,

      • proizvodnje vseh vrst računalniških sistemov, omrežij, komunikacij…,

      • prodaje računalnikov, računalniških komponent, programske opreme,…

      • razvoj poslovne programske opreme in internet poslovnih rešitev.

      Opredelitev Pojmov 

      • ponudnik je ECONO bike & battery, Comtron d.o.o.

      • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

      • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

      Prijava

      Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne https://www.econo.eu/, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

      1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

      2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

      3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

      4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

      5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

      6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

      7. Način plačila in dostave

      8. Časovno veljavnost ponudbe

      9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

      10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

      Komunikacija

      Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

      Arhiviranje Pogodb

      Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju ECONO bike & battery, Comtron d.o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor, Slovenija. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

      1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

      2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden

      3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni siva_b udeležbe v njih.

      4. Željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

      Zbiranje In Uporaba Informacij

      Medtem ko uporabljate našo spletno stran, vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih lahko uporabimo da bi lahko stopili v stik z vami ali vas identificirali. Osebne prepoznavne informacije lahko vključujejo, vendar niso omejene na vaše ime (»Osebne informacije«).

      Dnevnik Podatkov

      Kot mnogi operaterji spletnih mest, tudi mi zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošilja vsakič, ko obiščete našo spletno stran ("Dnevnik podatkov"). Ta dnevnik podatkov lahko vsebuje informacije, kot je internet naslov vašega računalnika ("IP"), vrsta brskalnika, različica brskalnika, obiskane strani našega spletnega mesta, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh in drugih statističnih podatkih.

      Piškotki

      Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki lahko vsebujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki se pošljejo v vaš brskalnik s spletne strani in shranijo na trdem disku vašega računalnika. Kot mnoge spletne strani uporabljamo tudi mi "piškotke" za zbiranje informacij. Brskalniku lahko naročite, naj zavrne vse piškotke ali označite, kdaj se piškotek pošilja. Če pa ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše strani. Piškotke, ki ji uporabljamo so:

      Ime Skupina Namen Čas Lasen oz. tretji
      session_id
      Nujno potreben Idnetifikacija posamezne brskalne seanse 
      Trajni Lastni piškotek
      frontend_lang
      Nujno potreben
      Identifikacija jezika
      Trajni Lastni piškotek

      Varnost

      Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Varnost vaših osebnih podatkov je za nas pomembna, vendar ne pozabite, da ni nobene metode prenosa podatkov preko interneta ali način elektronskega shranjevanja, ki bi bila 100% varna. Medtem ko si prizadevamo uporabo komercialno sprejemljivih sredstev za zaščito osebnih podatkov, ne moremo jamčiti absolutno varnost.

      Spremembe Pravilnika O Zasebnosti

      Politiko zasebnosti lahko občasno posodabljamo. Obvestili bomo Vas o vseh spremembah, z objavitvijo novega pravilnika o zasebnosti na spletnem mestu. Svetujemo vam, da Politiko zasebnosti občasno preglejujete in s tem ste obveščeni za vse spremembe.

      Odstop kupca od pogodbe 

      V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) nas morate kot kupec v roku 15 dni obvestiti (na econo@comtron.si), da odstopate od pogodbe in vrniti prejeto blago. Produkte morate vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Šteje se, da je odstop od pogodbe pravočasen, če je pošiljka oddana v navedenem roku. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. 

      Kupcu bo povrnjena kupnina na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh, ko prejme prodajalec vrnjeno blago  s strani kupce, ki je odstopil od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah: 

      • O blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam

      • O opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi kupčevega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

      • O dobavi  programske opreme in potrošnega materiala ter knjig v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oziroma varnostni pečat.

      Prejet artikel mora vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Kupec artiklov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti vrnjenega blaga.

      Odstop kupca od pogodbe za artikle iz kompleta 

      Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Kupec lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

      Reklamacije

      Kupec oziroma partner lahko produkte reklamira, če nimajo lastnosti, ki jih je ponudnik oziroma prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila (stvarna napaka – 37. Člen Zakona o varstvu potrošnikov). V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo produkta, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko produkt v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj ne sprejemamo pošiljk kupcev z odkupnino.

      Vračilo poškodovanih pošiljk

      V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali drugi družbi, ki je izvedla dostavo. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto ali enoto dostavne službe, ki vam je izročila pošiljko v enakem stanju, kot ste ga prejeli ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije oziroma pristojno dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacij rešena v najkrajšem možnem času.

      Imate dodatno vprašanje?

      Odgovorli vam bomo na vaša vprašanja v najkrajšem možnem času.